Wat is hypnose?

Hypnose komt van het Griekse woord hupnos wat slaap betekent.

Maar eigenlijk is hypnose geen slaap maar een kunstmatig opgewekte trance, die gepaard gaat met een verhoogde vatbaarheid voor suggesties. Iedereen is meerdere keren per dag al in trance. Zonder dat je je daar bewust van bent. Je rijdt bijvoorbeeld in je auto en op een gegeven moment denk je “ooh ben ik hier al” . Je bent even in een lichte trance geweest.

Oorzaken van problemen zitten nooit in het bewuste brein. 99% van ons handelen doen we met ons onderbewuste brein.

Hypnose geeft je de mogelijkheid om te communiceren met het onderbewuste brein, en suggesties te geven waarvan je zelf bepaalt of je ze op gaat volgen of niet.

Elke vorm van hypnose is dus eigenlijk zelf-hypnose. Het is goed te weten dat je nooit iets gaat doen wat jij niet wilt.

FAQ:

KAN IK IN HYPNOSE BLIJVEN ?

Antw. :   Nee, het is onmogelijk om in hypnose te blijven. Zou de therapeut om welke reden dan ook plotseling stoppen, dan zul je of in een slaap vallen en daar weer uit wakker worden na enige tijd, of je wordt direct wakker .

GA IK MIJN DIEPSTE GEHEIMEN ONTHULLEN ?

Antw : Nee, het is zelfs mogelijk om te liegen in hypnose. Je houdt altijd volledig zelf de touwtjes in handen over wat je zegt, wat er gebeurt en wat je doet.

DE HYPNOTISEUR KAN MIJ ONDER HYPNOSE ALLES LATEN DOEN?

Antw.: Je hoeft niet bang te zijn de controle te verliezen, want ik kan je niks laten doen wat jij niet wilt. Je kunt het vergelijken met een reis, ik ben de reisleider, en jij bent de reiziger, ik wijs je op alle bezienswaardigheden die er te bezichtigen zijn, en jij beoordeelt zelf of je het wilt zien of niet. Jij kunt er altijd voor kiezen een andere kant uit te kijken.

Het is mijn intentie om het beste uit je te halen voor jou.

logo hypno